پیامبر اسلام صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ فرمودند:
۞ هر که در گفتارش صلوات بر من و علی بن أبی طالب علیهما السلام باشد وارد بهشت می‌شود. ۞
Wednesday, 27 May , 2026
افزونه جلالی را نصب کنید. - 11 ذو الحجة 1447
شناسه خبر : 23263
  پرینتخانه » آخرین اخبار, اجتماعی, اجتماعی, اخبار جدید, اقتصاد کرمانشاه, پیشنهاد سردبیر, سایر اخبار تاریخ انتشار : 17 خرداد 1404 - 14:46 |
مدیر کل حفاظت محیط زیست کرمانشاه

محیط زیست یک میراث بشری/ در هفته سه روز درگیر آتشسوزی هستیم

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه، محیط زیست را یک میراث بشری عنوان کرد و با اشاره به افزایش آتش سوزی ها نسبت به سالهای گذشته، گفت: در هفته سه روز درگیر آتشسوزی های جنگلها و مراتع هستیم.

به گزارش خبرنگار شهر روشن، سعید دزفولی نژاد، ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به هدف تشریح برنامه های هفته محیط زیست که از ۱۶ الی ۲۲ خرداد ماه می باشد، شعار امسال محیط زیست را (تعهد مسوولان، همراهی مردم)، عنوان کرد و افزود: با مصوبات سفر هیئت دولت، مبلغ ۱۳۲ میلیارد تومان به محیط زیست استان کرمانشاه اختصاص یافته است.

گرد و غبار وارد شده بیشتر منشأ خارجی دارد

مدیر کل محیط زیست استان کرمانشاه، محیط زیست را فقط یک بحث محلی ندانست و گفت: هر مشکلی که برای زیست‌محیطی در هر جای دنیا پیش آید، تبعاتی گسترده برای همه دارد. سال‌ها است که به محیط زیست بی‌توجهی شده و زمین‌های کشاورزی زیادی رها شده‌اند، اما خوشبختانه استان کرمانشاه کانون گرد و غبار داخلی ندارد و گرد و غبار وارد شده بیشتر منشأ خارجی دارد که از کشورهای عراق و سوریه وارد استان ما می شود. اولویت ما در این زمینه سه شهرستان گیلان‌غرب، روانسر و ثلاث باباجانی است و تلاش می‌کنیم در این مناطق ایستگاه‌های سنجش گرد و غبار راه‌اندازی کنیم.

این مسئول هدف محیط زیست را نصب آنالیزورهای دقیق برای سنجش کیفیت گرد و غبار عنوان کرد و افزود: در ۶ ماه اول سال بیشترین میزان گرد و غبار را تجربه می‌کنیم که منشاء گرد و غبار استان داخلی نیست.

به گفته دزفولی نژاد: بر اساس آخرین داده‌ها و بررسی‌های هواشناسی، هیچ کانون تولید گرد و غباری در داخل استان کرمانشاه وجود ندارد و منشاء اصلی گرد و غبار، مناطق جنوبی عراق و شمال سوریه است.

مدیرکل حفظ محیط زیست استان کرمانشاه، کنترل گرد و غبار، را نیازمند هماهنگی فراتر از مرزهای استانی دانست و افزود: حل این موضوع بی همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ممکن نیست و باید همه تلاش‌ها در این جهت متمرکز شود.

محیط زیست سالم، نشان فرهنگ بالای مردم است

دزفولی نژاد معتقد بود: محیط زیست ارتباط تنگاتنگی با رفتار و فرهنگ جامعه دارد و محیط زیست شاخصی مهم از فرهنگ یک جامعه است، هر جامعه‌ای که محیط زیست سالمی داشته باشد، نشان از فرهنگ بالای مردم آن جامعه دارد.

وی به بهبود شاخص‌های حوزه محیط زیست انسانی و حیات‌وحش با اشاره به سرشماری‌های یک سال گذشته، گفت: آمارها نسبت به سال‌های قبل بهبود قابل توجهی داشته است، اداره شهرستان کرمانشاه از زیرزمین به ساختمانی مستقل منتقل شده و پارکینگ اختصاصی دارد، در شهرستان‌های ثلاث باباجانی و صحنه نیز برای تجهیز ساختمان‌های اداری اقدامات خوبی انجام شده است. سال گذشته یک دستگاه خودروی شاسی‌بلند به ناوگان اضافه شده که به بهبود عملکرد میدانی کمک شایانی کرده است.

جذب اعتبارات مصوبات سفر رئیس جمهور

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در خصوص اعتبارات سفر ریاست جمهوری و هیئت همراه به کرمانشاه، گفت: سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار جذب کردیم، امسال توانستیم در پی مصوبات سفر هیئت دولت، مبلغ ۱۳۲ میلیارد تومان بودجه به استان اختصاص یافته که جهشی چشمگیر است.

رسانه ها در فرهنگ سازی حفظ محیط زیست کمک کنند

دزفولی‌نژاد در پاسخ به خبرنگاران، بیشترین عامل اصلی آتش‌سوزی‌ها در استان را عامل انسانی دانست و از رسانه‌ها خواست که به فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در این زمینه کمک کنند.

تخصیص بودجه برای هشیلان، اطفاء حریق و ایستگاه‌های سنجش

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه گفت: در قالب سفر ریاست جمهوری، برای پروژه هشیلان و اطفاء حریق، از پیشنهاد ۳۰ میلیارد تومانی ما، ۱۲ میلیارد تومان تصویب شد که باید برای تخصیص آن اقدامات لازم انجام شود. سه ایستگاه سنجش گرد و غبار نیز پیشنهاد ما ۶۰ میلیارد تومان بود که نهایتاً ۳۰ میلیارد تومان مصوب شد و تلاش می‌کنیم این مبلغ صرف خرید تجهیزات و راه‌اندازی ایستگاه‌ها شود.

وی به طرح هوشمندسازی پاسگاه‌ها و نصب دوربین‌های پایش اشاره کرد و گفت: ما برای این پروژه ۱۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد دادیم و خوشبختانه ۹۰ میلیارد تومان آن تصویب شده است، که در صورت تخصیص کامل، تحولی اساسی در نظارت، رصد و کنترل مناطق حفاظت‌شده استان ایجاد خواهد شد.

جذب اعتبارات چشمگیر و مصوبات سفر رئیس جمهور

مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمانشاه درباره اعتبارات گفت: سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد تومان جذب کردیم اما امسال در پی مصوبات سفر هیئت دولت، مبلغ ۱۳۲ میلیارد تومان بودجه به استان اختصاص یافته که جهشی چشمگیر است.

این مسئول بر اهمیت پیگیری و نظارت بر اجرای این مصوبات تأکید کرد تا پروژه‌ها در مسیر درست پیش بروند.

دزفولی‌نژاد با بیان اینکه عامل اصلی آتش‌سوزی‌ها در استان بیشتر انسانی است، از رسانه‌ها خواست که به فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در این زمینه کمک کنند.

سایت پرنده‌نگری هشیلان؛ طرحی ملی با الگوبرداری در سطح کشور

وی به پروژه شاخص سایت پرنده‌نگری تالاب هشیلان اشاره کرد و گفت: این سایت به لحاظ سازه‌ای و طراحی یکی از زیباترین و منحصربه‌فردترین طرح‌ها در کشور است.

دزفولی نژاد ادامه داد: ساختمان آن به شکل پرنده طراحی شده و برخی استان‌ها نیز از آن الگوبرداری کرده‌اند.

وی از تفاهم نامه های همکاری با آموزش و پرورش، دانشگاه ها و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خبر داد و گفت: در این هفته مقرر شده با جهاد دانشگاهی و دانشگاه رازی قرار است تفاهم نامه امضاء کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: استخدام کارشناس و محیط بان را امسال در دستور کار داریم.

انتهای پیام/ رحمانی

نویسنده : Mahin Rahmani | منبع خبر : شهر روشن
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه خبری شهر روشن منتشر خواهد شد.