افزونه جلالی را نصب کنید. - 24 شوال 1446
- لزوم رفع موانع اقتصادی در کرمانشاه/ مرکز خدمات سرمایهگذاری کرمانشاه افتتاح شد
- دانشگاهیان کرمانشاه در حمایت از ملت مظلوم غزه تجمع کردند
- صعود درخشان کرمانشاه به نیمهنهایی جام حذفی هندبال کشور با برتری مقابل بیم بابل
- آیین گرامیداشت روز قشر «بسیج هنرمندان» در کرمانشاه برگزار شد
- جابجایی ۱۷۰ هزار مسافر نوروزی با ناوگان حمل و نقل عمومی برونشهری کرمانشاه
- لزوم صیانت از محیط زیست کرمانشاه در روز طبعیت
- پلیس نهاد مسلح اجتماعی است، که در طیف های مختلف ایفاء نقش میکند
ایران بزرگترین کشور تولیدکننده زعفران در دنیا است

به گزارش شهرروشن به نقل از اداره کل استاندارد استان کرمانشاه: زعفران که به طلای سرخ معروف است از روزگاران دور، چاشنی جدایی ناپذیر آشپزخانه های ایرانی بوده است. امروزه ایران بزرگترین کشور تولیدکننده زعفران در دنیاست عامل اصلی موثر در کیفیت زعفران توجه به روش های صحیح برداشت، فرآوری و بسته بندی آن است. آشنایی با اصول صحیح برداشت گل از مزارع و توجه به شرایط حمل و نقل از مزرعه تا محل فرآوری و همچنین روش جداسازی و جمع آوری کلاله و روش خشک کردن در حفظ طعم، رنگ و سایر مشخصات زعفران نقش مهمی دارد.
عدم رعایت اصول بهداشتی در چیدن و خشک کردن زعفران میتواند سبب ایجاد آلودگیهای میکروبی در این فرآورده شود، از طرفی به دلیل قیمت بالای آن امکان تقلب از سوی سودجویان بسیار زیاد است.
فرآورده زعفران مشمول مقررات استاندارد اجباری است و بر اساس قوانین سازمان ملی استاندارد هرگونه تولید انبوه، تمرکز، توزیع و فروش آن فاقد اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد ممنوع است، لذا یکی از راههای تهیه زعفران اصل توجه به نشان استاندارد بر روی بسته بندی زعفران است. داشتن علامت استاندارد بیانگر ایمن بودن محصول از آلودگی های شیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین و باقی مانده سموم و آفتکش ها است.
تاکنون سازمان ملی استاندارد ایران ۱۸ استاندارد ملی در خصوص ویژگی ها و روشهای آزمون فرآورده زعفران، محصولات جانبی آن مانند شربت زعفران، دم نوش، افشانه زعفران …و نحوه کاشت آن تدوین کرده است.
درجه بندی زعفران:
طبق استاندارد ملی ایران شماره ۱-۲۵۹ انواع زعفران شامل موارد زیر است:
۱) زعفران رشته ای بریده ( ممتاز)
۲) زعفران رشته ای (درجه ۱ و ۲و ۳ و۴)
۳) پودر زعفران( ممتاز، درجه ۱ و۲و۳)
طبق الزامات استاندارد استفاده از هر گونه مواد افزودنی مانند رنگهای افزودنی در فراورده زعفران ممنوع است.
زعفران را در محیطی تاریک، خشک، خنک و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. بهتر است در هنگام مصرف زعفران را پودر کنید.
حتما به نشان استاندارد و کد ده رقمی ذیل نشان استاندارد توجه کنید و با ارسال کد ده رقمی به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ می توانید از اصالت و اعتبار نشان استاندارد، اطمینان حاصل کنید.
انتهای پیام/ رحمانی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد