پیامبر اسلام صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ فرمودند:
۞ هر که در گفتارش صلوات بر من و علی بن أبی طالب علیهما السلام باشد وارد بهشت می‌شود. ۞
Thursday, 17 April , 2025
افزونه جلالی را نصب کنید. - 19 شوال 1446
شناسه خبر : 22466
  پرینتخانه » آخرین اخبار, اجتماعی, اجتماعی, اخبار جدید, پیشنهاد سردبیر, سایر اخبار تاریخ انتشار : 11 اسفند 1403 - 14:18 |
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه:

قاچاق مواد مخدر یکی از ۱۰ چالش اساسی جامعه جهانی است

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه گفت: قاچاق مواد مخدر یکی از ۱۰ چالش اساسی جامعه جهانی است.

به گزارش خبرنگار شهر روشن، دکتر نیکزاد عباسی «معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه»، در نشست خبری که با حضور دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان، پیش از ظهر شنبه « ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۳» در سالن جلسات این معاونت برگزار شد، با اشاره به اینکه برای پیشگیری و مقابله با اعتیاد نیاز است همه دست به دست هم دهیم، گفت: هیچ کشوری در جهان نیست که با معضلات مواد مخدر و مافیای آن مواجه نباشد.

بیشترین پرونده های قضایی مربوط به جرایم و آسیب‌های مواد مخدر است

عباسی قاچاق مواد مخدر را یکی از ۱۰ چالش اساسی جامعه جهانی نام برد و افزود: تقریبا  همه کشورهای دنیا از جمله ایران با موضوع مواد مخدر و جرائم و آسیب‌های اجتماعی ناشی آن دست و پنجه نرم می‌کنند و در کشور ایران هم بیشترین پرونده‌هایی که در محاکم قضایی شکل می‌گیرد، مربوط به موضوع مواد مخدر و یا ناشی از آثار جرائم و آسیب‌های آن است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تأکید کرد: مواد مخدر یک آسیب مهم در جامعه است و می‌تواند زمینه ساز جرائم و آسیب‌های اجتماعی بعدی نیز باشد. افرادی که به این معضل گرفتار می شوند، از نظر جسمی و روحی و روانی آثار مواد روی آنها آثار منفی زیادی می‌گذارد، نمی‌توانند کارکرد موثری در جامعه داشته باشند، نمی‌توانند به عنوان سرپرست خانواده نقش آفرینی موفقی بکنند و الگوی تربیتی مناسبی برای فرزندانشان نیستند.

وی ادامه داد: فرد گرفتار در اعتیاد باعث فروپاشی خانواده‌ می شودو به ارتکاب جرائمی مانند سرقت برای تأمین هزینه‌های مواد و مصرف روانگردان‌ها روی می آورند.

به گفته معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه: همه کشورهای دنیا با موضوع مواد مخدر و باندهای سازمان یافته مواجه هستند. جامعه جهانی در کنوانسیون‌ها و پروتکل‌های مختلفی تلاش کرده تا یک انسجام بین المللی را در حوزه مواد مخدر و نحوه مقابله با آن بوجود آورد.

عباسی افزود: در همه کشورها سعی شده در بعد ملی و فراملی رویکردهای علمی و مدرن و به روزی را در قبال مواد مخدر داشته باشند.

به گفته معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان: نحوه مقابله با مواد مخدر در کشورهای مختلف مطابق با فرهنگ‌ها، ایده‌ها، امکانات و حتی موقعیت‌های جغرافیایی آن کشور متفاوت است، اما مهمترین موضوع بحث مقابله با مواد، مخدر مشارکت و هم افزایی همه دستگاه‌های ذیربط می باشد.

همه مردم باید در قبال مبارزه با مواد مخدر ایفاء نقش کنند

عباسی تاکید کرد: دستگاه قضایی، مجلس و بخش دولتی، بخش خصوصی و همه مردم باید در قبال مبارزه با مواد مخدر ایفاء نقش کنند، تنها رویکرد قانونگذار و دستگاه قضایی نمی‌تواند برای مقابله با مواد مخدر کافی باشد، مشارکت همه بخش ها و جامعه را می‌طلبد.

وی در بخش دیگری از سخنانش، گفت: بحث مبارزه با مواد مخدر دو بُعد دارد، یکی افرادی که گرفتار مواد مخدر شده‌اند که باید برای آنها اقدامات قانونی، قضایی، حمایتی، توانمندسازی و کنترلی انجام شود و دیگر برای افرادی است که در معرض خطر قرار دارند که معمولا قشر جوان را تشکیل می دهد و عمده تمرکز آگاهی رسانی‌ها روی این افراد باید انجام شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه در پاسخ به خبرنگاران به اقدام عده‌ای به کشت خشخاش در استان، گفت: متأسفانه مواد مخدر چرخه اقتصادی بسیار قوی دارد و بسیاری از افراد را تحریک می‌کند که در بحث تولید و توزیع و فروش آن اقدام کنند، قانونگذار نیز دراین زمینه اقداماتی را انجام داده و جرایمی در نظر گرفته شده است.

هرگونه کشت و توزیع مواد مخدر غیر قانونی است

در ادامه، وحید مرادی « دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان»، با اشاره به اینکه ۵.۹ درصد از افراد بالای ۱۵ سال از مواد مخدر استفاده می کنند، اظهار کرد: هرگونه کشت و توزیع مواد مخدر غیر قانونی است.

مردای مصرف مواد مخدر را در کرمانشاه بالا عنوان کرد و افزود: افراد از روزی که مواد مصرف می کنند تا از طرف خانواده ترد شوند دو سال طول می کشد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان از یک مرکز نگهداری معتادان با ظرفیت ۲۵۰ نفر خبرداد و افزود: قرار است مکانی در اختیار باشد با ظرفیت نگهداری ۱۰۰۰ معتاد.

به گفته مرادی در کرمانشاه ۱۲۵ کانون یاری گرا ۷۵۹۰ نفر را با همکاری آموزش و پرورش، آموزش می دهند و بهزیستی کرمانشاه نیز کلاس پیشگیری از مواد مخدر را برگزار می کند.

گفتنی است: در پایان از خبرنگاران این حوزه تقدیر شد./ رحمانی

نویسنده : Mahin Rahmani | منبع خبر : شهر روشن
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد