افزونه جلالی را نصب کنید. - 19 شوال 1446
- لزوم رفع موانع اقتصادی در کرمانشاه/ مرکز خدمات سرمایهگذاری کرمانشاه افتتاح شد
- دانشگاهیان کرمانشاه در حمایت از ملت مظلوم غزه تجمع کردند
- صعود درخشان کرمانشاه به نیمهنهایی جام حذفی هندبال کشور با برتری مقابل بیم بابل
- آیین گرامیداشت روز قشر «بسیج هنرمندان» در کرمانشاه برگزار شد
- جابجایی ۱۷۰ هزار مسافر نوروزی با ناوگان حمل و نقل عمومی برونشهری کرمانشاه
- لزوم صیانت از محیط زیست کرمانشاه در روز طبعیت
- پلیس نهاد مسلح اجتماعی است، که در طیف های مختلف ایفاء نقش میکند
خواستار افزایش تعاملات اقتصادی کرمانشاه و حلبچه هستیم
به گزارش خبرنگار شهر روشن، در نشست مشترک اتاق بازرگانی کرمانشاه و نمایندگان بازرگانی عراق که پیش از ظهر چهارشنبه « هشتم اسفند ماه ۱۴۰۳»، در اتاق بازرگانی کرمانشاه با هدف توسعه روابط اقتصادی بین کرمانشاه و چهار استان نامبرده عراق برگزار شد، طاهر عزالدین محمد «رئیس اتاق بازرگانی حلبچه عراق» خواستار افزایش تعاملات اقتصادی کرمانشاه و حلبچه شد.
عزالدین محمد با اشاره به بازار ۴۶ میلیون نفری کشور عراق، گفت: ۶.۵ میلیون نفر جمعیت آن در بخش کردستان عراق زندگی می کنند، لازم است ایران حضور پررنگتری در عراق داشته باشد، در غیر این صورت بازرگانان کشور های ترکیه و چین که در عراق حضور جدی دارند، بازار کردستان عراق را احاطه می کنند.
مرز شومی به مرز اختصاصی گردشگری بین ایران و عراق تبدیل شود
رئیس اتاق بازرگانی حلبچه در ادامه خواستار بازگشایی مرز سازان بود و گفت: مرز شومی باید به مرز اختصاصی گردشگری بین ایران و عراق تبدیل شود. زیرساختهای خوبی در مرز سازان از جمله جادههای دسترسی فراهم شده و نباید مرز سازان را به چشم ۳۷ سال گذشته دید.
عزالدین محمد تأکید کرد: هیچکس مثل ایران درک نمی کند که ما در زمان جنگ ایران و عراق چه دشواریهایی کشیده ایم، در آن زمان تعداد زیادی از مصدومان حمله شیمیایی کشور ما در ایران مداوا شدند.
دروازه تجارت ایران و عراق مرزهای خسروی و سومار است
در ادامه محمد سامی حمید «رئیس اتاق بازرگانی دیالی عراق» مرزهای خسروی و سومار را دروازه تجارت ایران و عراق دانست و گفت؛ بسیاری از کالاهای ایرانی از سمت این مرزها راهی کشور عراق خصوصاً بغداد و یا اقلیم کردستان عراق میشود.
کالاهای ایرانی جای خود را در بازار عراق باز کرد
سامی حمید، در ادامه گفت: کالاهای ایرانی در بازار عراق جایگاه خوبی دارد و در عراق اعتبار دارند و مردم عراق برای خرید از کالاهای ایرانی استقبال می کنند.
وی بر لزوم همکاریهای مشترک ایران و عراق خصوصا در حوزه ساخت و ساز و مسکن تأکید کرد و گفت: منابع مالی ما خوب است و شرکتهای ایرانی میتوانند با استفاده از این منابع در عراق با ما همکاری کنند.
از ورود کالاهای بی کیفیت به بازار عراق جلوگیری شود
رئیس اتاق بازرگانی دیالی عراق در بخش دیگری از سخنانش به کیفیت کالاهای صادراتی ایران به عراق اشاره کرد و گفت: برخی کالاهایی که از سوی بخش غیررسمی به عراق صادر میشود، کیفیت خوبی ندارد و این امر به شهرت کالاهای ایرانی صدمه خواهد زد است، ما خواستار جلوگیری از ورود کالاهای بی کیفیت به بازار عراق هستیم.
در ادامه این نشست مشترک احمد علی محمد «عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی سلیمانیه و نماینده بازرگانان گرمیان عراق» با اشاره به روابط دیرینه ایران و عراق، که روابط اقتصادی و تجاری در این دو کشور محدود نبوده، گفت: کشور های ایران و عراق از دیرباز علاوه بر تجارت تعاملات فرهنگی، مذهبی و … را با هم داشته اند و ایران در بسیاری از تنگناها در کنار ما بوده و ما خود را مدیون همکاریهای ایران میدانیم.
علی محمد آمادگی خود را برای گسترش بیشتر روابط با ایران و کرمانشاه اعلام کرد و افزود: کشور عراق ۱۲ مرز رسمی و غیررسمی با ایران را داراست که از این تعداد هفت مرز در اقلیم کردستان و استان سلیمانیه قرار دارد و سلیمانیه رتبه اول تعاملات اقتصادی با ایران را نیز دارد.
گفتنی است: امضای تفاهم نامه بین اتاق های بازرگانی دو کشور ایران و عراق، دبیرخانه مشترک بین اتاق های بازرگانی دو طرف ایجاد شد و دکتر منوچهر حبیبی «استاندار کرمانشاه»، گفت: اتاق بازرگانی کرمانشاه اختیار کامل برای تنفیذ هر تفاهم نامه و قراردادی را با هر موضوعی دارد.
روسای اتاقهای بازرگانی در عراق و نماینده تجار استانهای سلیمانیه، دیاله، گرمیان و حلبچه بر گسترش همکاریهای مشترک با استان کرمانشاه تاکید کردند.
/رحمانی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد