پیامبر اسلام صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ فرمودند:
۞ هر که در گفتارش صلوات بر من و علی بن أبی طالب علیهما السلام باشد وارد بهشت می‌شود. ۞
Thursday, 24 April , 2025
افزونه جلالی را نصب کنید. - 26 شوال 1446
شناسه خبر : 22335
  پرینتخانه » آخرین اخبار, اجتماعی, اجتماعی, اخبار جدید, پیشنهاد سردبیر, سایر اخبار تاریخ انتشار : 14 بهمن 1403 - 16:40 |
مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمانشاه مطرح کرد

اهمیت حفاظت از تالاب ها با اولویت تنوع زیستی در تثبیت سفره‌های زیرزمینی

مدیر کل حفاظت محیط زیست‌ استان، گفت: سالهای اخیر شاهد کاهش بارندگی‌ در استان هستیم و یکی از دلایل عمده خشکی تالاب‌ها توسعه ناپایدار و برداشت‌های بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی است.

به گزارش خبرنگار شهر روشن از کرمانشاه، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت «روز جهانی تالاب‌ها» که با حضور تعدادی از معاونین این اداره برگزار شد، اظهار داشت: تالاب‌ها برای ما گنجینه‌های حائز اهمیتی در اکوسیستم هستند و حفاظت از آنها به دلیل تنوع زیستی در تثبیت سفره‌های زیرزمینی بسیار مهم است.

حدود ۴۲ تا ۴۳ درصد از تالاب‌های کشور رو به خشکی رفته‌اند

سعید دزفولی نژاد بر اهمیت تالاب‌ها و حفاظت از اکولوژیک تالاب‌های استان اشاره کرد و افزود: در سالهای اخیر تغییر اقلیمی در کشور داشته ایم و شاهد کاهش بارندگی‌ در استان هستیم و یکی دیگر از دلایل عمده خشکی تالاب‌ها برداشت‌های بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی است که به همین دلیل اکنون حدود ۴۲ تا ۴۳ درصد از تالاب‌های کشور رو به خشکی رفته‌اند.

حفاظت از تالاب‌ها باید در رأس برنامه‌ها قرار گیرد

دزفولی نژاد، خشکی تالاب‌ها را زنگ خطری برای اکوسیستم و محیط زیست طبیعی و انسانی دانست و گفت: خشکی تالاب‌ها علاوه بر تأثیراتی که بر اکوسیستم و محیط زیست خواهد داشت، علت ایجاد گرد و غبارهم می‌توان تلقی کرد که بر همین اساس حفاظت از تالاب‌ها باید در رأس برنامه‌های ما قرار گیرد.

تالاب هشیلان یک تالاب منحصر به فرد در کشور

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه تالاب هشیلان را تنها تالاب کرمانشاه نام برد و افزود: بر اساس آخرین بررسی و مطالعه‌ای که بر تالاب هشیلان صورت گرفته این تالاب به لحاظ جغرافیایی نباید در این منطقه ایجاد می‌شد، به همین دلیل تالاب هشیلان یک تالاب منحصر به فرد در کشور ما محسوب می‌شود و تحت عنوان شکار و تیراندازی ممنوع مورد مدیریت محیط زیست نیز قرار دارد.

دزفولی نژاد تأکید کرد: در صدد هستیم سند تالاب هشیلان را به نام محیط زیست منتقل کنیم تا با مالکیت محیط زیست بتوانیم بهتر تالاب را حفاظت کنیم.

مدیرکل محیط زیست استان با اشاره به زیست بوم و محیط طبیعی و انسانی در استان کرمانشاه ادامه داد: محیط زیست استان در حوزه محیط طبیعی و محیط انسانی مشکلی نداشته و در محیط زیست انسانی نیز در گردشگری و بوم گردی وضعیت و موقعیت مناسبی دارند، در خوزه صنعت نیز اوضاع خوب مشاهده می شود، در حال حاضر استان کرمانشاه بیش از ۲۴ واحد صنعتی بزرگ فعال است، با این حال در حوزه صنعت و محیط انسانی به دلیل ملاحظات خوبی که انجام می‌گیرد آلودگی زیادی در استان مشاهده نمی شود.

درمراتع بوزین و مرخیل ۱۵ شبانه روز درگیر اطفاء حریق بودیم

دزفولی‌نژاد با شاره‌ به سوال خبرنگاران در خصوص آتش سوزی‌های اخیر استان کرمانشاه، گفت: در بهار سال جاری شاهد بارندگی‌ و رویش خوبی برای استان بودیم اما از خرداد ماه تا آخر  مهرماه آتش سوزی‌های گسترده و بی‌سابقه‌ برای اراضی استان رخ داد به گونه‌ای که در مراتع بوزین و مرخیل ۱۵ شبانه روز درگیر اطفاء حریق بودیم.

وی ضمن تشکر از همراهی و کمکهای مَردم در فرایند اطفاء حریق، گفت: امسال بین ۳۵ تا ۳۶ مورد حریق در استان داشته ایم که سبب شده بیش از سه هزار هکتار از اراضی استان دچار آتش سوزی شود، که ۵% مجموعه آتش سوزی‌ها مربوط به پوشش جنگلی بوده و ۹۵% مربوط به مراتع‌ می باشد.

آزاد شیخ ویسی «فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه»، در این نشست با توجه به سوالات مطرح شده خبرنگاران، اظهار داشت: وضعیت محیط‌بانان کرمانشاه در مقایسه با میانگین کشور بهتراست.

شیخ ویسی از پیگیری برای اطفاء تجهیزات محیط‌بانان خبر داد و افزود: در صدد آن هستیم البسه محیط‌بانان به دوربین مجهز شود، در حال حاضر فقط سه دوربین را برای البسه محیط‌بانانی که در نقاط حساس حضور دارند قرار داده‌ایم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان در ادامه به وسعت مناطق تحت مدیریت محیط زیست در استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۱۰ درصد مساحت استان تحت پوشش محیط زیست است که این میزان در کشور یازده درصد بوده و یک درصد از میانگین کشور عقب هستیم.

مهرداد شهبازی «سرپرست محیط زیست انسانی استان» در این جلسه گفت: سال گذشته شاهد ۵۴ روز هوای پاک، ۲۴۶ روز هوای قابل قبول و ۱۴ روز هوای سالم بودیم، امسال شاهد ۵۸ روز هوای پاک، ۲۴۲ روز هوای قابل قبول و ۱۸ روز هوای ناسالم بودیم که فرق چندانی با سال گذشته نداشته است.

ثریا قربانی « معاون محیط زیست طبیعی استان کرمانشاه» با اشاره به اینکه ۱۰ منطقه تحت مدیریت محیط زیست استان است، اظهار کرد: همه ما درگیر دغدغه محیط زیست هستیم.

قربانی افزود: در حال حاضر پنج منطقه حفاظت شده، سه پایگاه حیات وحش، دو اثر طبیعی ملی و هشت پایگاه در استان داریم و قرار است امسال برق رسانی به منطقه قراویز انجام شود.

انتهای پیام/ رحمانی

نویسنده : Mahin Rahmani | منبع خبر : شهر روشن
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد