افزونه جلالی را نصب کنید. - 2 ذو القعدة 1446
- رشد ۲۱ درصدی پرداخت تسهیلات در صندوق قرضالحسنه امداد ولایت کرمانشاه
- کرمانشاه؛ حقیقت زندهای از دفاع مقدس است
- لزوم رفع موانع اقتصادی در کرمانشاه/ مرکز خدمات سرمایهگذاری کرمانشاه افتتاح شد
- دانشگاهیان کرمانشاه در حمایت از ملت مظلوم غزه تجمع کردند
- صعود درخشان کرمانشاه به نیمهنهایی جام حذفی هندبال کشور با برتری مقابل بیم بابل
- آیین گرامیداشت روز قشر «بسیج هنرمندان» در کرمانشاه برگزار شد
- جابجایی ۱۷۰ هزار مسافر نوروزی با ناوگان حمل و نقل عمومی برونشهری کرمانشاه
تیراندازی در سوگواری و عروسی جرم است/این رسمِ غلط را از بُن بَرکَنید

به گزارش خبرنگار شهر روشن از کرمانشاه و به نقل از خبرگزاری پلیس، سردار منتظرالمهدی با تاکید بر اینکه شهروندان و طوایف محترم از تیراندازی در مراسم مختلف پرهیز کنند؛ در یادداشتی نوشت: میخواهم در خصوص رسم تیراندازی در مراسم مختلفِ عروسی و سوگواری با شما صحبت کنم؛ رسمِ نامتعارفی( در واقع نوعی “البدعت” است) که گاه درگذشت عروس، داماد و یا کودکی را رقم می زند و یا منجر به ضرب و جرحهای شدید و جبران ناپذیر میشود.
“مَس شوتینگ” یا تیراندازی بی هدف به قصدِ آزار و یا حتی در برخی مواقع به قصدِ جشن، شادی و سرور است که بحرانی فراگیر در جوامع پیشرفته است و مشابه چنین رفتارهایی در برخی نقاط کشور، معضلی تاریخی است که عمدتا به بهانه جشن و شادی و تاحدی در سوگواری ها رخ میدهد. اما با توجه به سابقه مدنیّتِ چندین هزارساله ایرانیان، از مَردمِ عزیزمان انتظار میرود این رسم غلط و دلهرهآور را از بُن بَرکَنند.
برخی از این تیراندازیها که حتی با سلاح هایِ شکاریِ مجاز، به صورت شلیک هوایی صورت گرفته و به ظاهر کم خطر است اما علاوه بر ایجاد رعب و وحشت در بین شهروندان به ویژه کودکان، سبب اخلال امنیتی در روند پرواز فرودگاهها و گاهی لغو برخی از پروازها میشود.
جای تامل است که از سال ۱۴۰۱ تاکنون ۳۵ تن از شهروندان عزیزمان را در همین تیراندازیهای نامتعارفِ رعبآور از دستدادهایم و دهها تن نیز نقص عضو شدهاند که بسیار دل خراش است.
با وجود تلاش پلیس و برگزاری برنامههای آموزشی در نقاط پرخطر و ایجاد پویشهای متنوع در قالبهایی چون “تیربَس” یا ” تفنگ بَس” ؛ کماکان میزانِ و حجم تیراندازی های بی هدف در مراسمات بالا بوده و قربانیان زیادی میگیرد؛ گاها آمارها بیش از ۳هزار مورد تیراندازیِ سالیانه در مراسمات مختلف است.
هر چند در جوامعِ هدفی که عمدتا قربانی چنین رفتار نابخردانه ای هستند؛ ورود آموزش و پرورش و نهاد تعلیم و تربیت و آموزشِ عالی به همراه سَمَن ها بیشترین بازدهی را خواهد داشت اما چند نکته حائز اهمیت را از یاد نبریم:
در قوانین کشور ما در اختیار داشتن و استفاده از سلاح گرم ممنوع و جرم است و مالکان و صاحبان سلاح های شکاریِ مجاز نیز خود را در قِبال این وسیله خطرزا مسئول ببینند.
مشارکت آگاهانه مَردم میتواند سنتهای زیبا و مفرحِ ایرانی- اسلامی را جایگزین این رسم خطرآفرین کند.
انتهای پیام/ت
این مطلب بدون برچسب می باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد